blog 1                   functionalitati firstcont 1                     abonare newsletter 01


De luna asta, bugetarii din autoritățile de mediu și protecția consumatorilor beneficiază de măriri salariale

Bugetarii din autoritățile de protecția mediului și din cadrul celor pentru protecția consumatorului vor beneficia de măriri salariale de 20%, potrivit unui act normativ care a intrat în vigoare duminică. Măririle ar urma să se aplice începând din luna asta și tot de luna asta ar urma să li se dea posibilitatea medicilor militari/ polițiști să opteze pentru salariile de bază pentru funcții echivalente.

Începând cu luna iunie a acestui an, cresc cu 20% salariile de bază pentru anumite categorii de bugetari, potrivit Legii nr. 137/2017 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 2/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare, precum şi modificarea şi completarea unor acte normative. Actul a fost publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 444 din 14 iunie 2017 și a intrat în vigoare duminică.

Concret, de mărirea de 20% beneficiază:

  • personalul din cadrul oficiilor teritoriale pentru întreprinderile mici și mijlocii și cooperație;
  • personalul din cadrul Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, agențiilor județene pentru protecția mediului, Gărzii naționale de Mediu și Administrației Rezervației Biosferei "Delta Dunării";
  • personalul din cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului și a comisariatelor regionale și județene pentru protecția consumatorilor.

De asemenea, tot din luna iunie, mai prevede actul, "personalul militar, polițiștii, funcționarii publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare - medici - din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională"  vor putea opta între solda de funcție/ salariul de funcție, gradații, solde/ salariu de comandă și salariul de bază stabilit pentru o funcție echivalentă.

Potrivit aleșilor, această posibilitate de alegere e necesară, întrucât s-au creat mari discrepanțe între cei încadrați în sistemul de apărare și cei din civil, modul de calcul al sporurilor și altor drepturi specifice fiind unul mult diferit.

Ca toate celelalte ordonanțe de urgență ale Guvernului, OUG nr. 2/2017 a trebuit să treacă prin Parlament pentru a fi aprobată sau respinsă de parlamentari. Cu toate acestea, actul a mai primit unele modificări prin proiectul legii de aprobare, printre care și aceste modificări salariale.                                                          

   Sursa Avocatnet.ro

Adauga Comentariu


Cod de Securitate
ReincarcareSC Premia Software Solutions
Aleea Marius Emanoil Buteică
nr.18-20, Sector 3, Bucureşti  
România, 031823

Telefon:0314 255 908
Mobil: 0749 203 398
Fax: 0314 255 907
E-mail: office[at]firstcont.ro

 

linkedinfacebook twittergoogle


Inapoi Sus

Creează Cont GratuitLogin
Suport