blog 1                   functionalitati firstcont 1                     abonare newsletter 01


De mâine, fără costuri suplimentare în roaming pentru apeluri, mesaje și internet mobil în UE

În mod oficial, de la 15 iunie nu se vor mai percepe taxe suplimentare pentru convorbirile, mesajele și folosirea internetului pe mobil în celelalte țări ale Uniunii Europene (UE). În aprilie a fost făcut pasul final pentru concretizarea acestei măsuri, care pentru utilizatorii de telefonie mobilă înseamnă că se vor bucura de aceleași tarife pe care operatorii le aplică în România, oriunde s-ar duce în UE.

Ultimul pas pentru eliminarea tarifelor de roaming în UE a fost făcut la începutul lunii aprilie, când în Parlamentul European s-a votat acordul ce privește prețurile maxime pe care companiile și le pot aplica reciproc pentru utilizarea rețelelor în roaming, potrivit unui comunicat de presă pe site-ul Parlamentului. 

Așadar, de la 15 iunie anul acestacei care călătoresc în alte țări din UE vor putea plăti la fel de mult ca în țară pentru apelurile efectuate, pentru mesajele trimise sau pentru că folosesc internetul pe telefonul mobil. Utilizatorii de telefonie mobilă nu vor mai fi taxați suplimentar pentru aceste servicii de către furnizorii lor, așa cum se întâmplă în prezent, și se vor putea bucura de aceleași tarife pe care operatorii le aplică în România, oriunde s-ar duce în UE. 

În aprilie 2016, a avut loc ultima scădere a tarifelor de roaming, autoritățile UE stabilind ca operatorii de telefonie să aplice taxe suplimentare de maximum cinci eurocenţi/ minut pentru convorbirile efectuate de cei plecați în alte state ale Uniunii.

Putem sărbători acum faptul că de la 15 iunie nu vor mai fi taxe de roaming. Utilizatorii care vor călători prin Europa vor putea verifica mailul, utiliza hărți, încărca fotografii pe rețelele sociale, vor putea telefona și trimite SMS-uri acasă fără costuri suplimentare”, a declarat unul dintre oficialii UE.

Limite mai mici pentru transferul de date ar putea permite consumatorilor UE să acceseze mai multe date cum ar fi, de exemplu, conținut audiovizual, atunci când călătoresc dintr-o țară în alta. Aceste limite mai mici de prețuri ar putea și deschide piața pentru operatori telecom mici și virtuali, mai aflăm din comunicat.

                                                                                                                       Sursa Avocatnet.ro

 

Adauga Comentariu


Cod de Securitate
ReincarcareSC Premia Software Solutions
Aleea Marius Emanoil Buteică
nr.18-20, Sector 3, Bucureşti  
România, 031823

Telefon:0314 255 908
Mobil: 0749 203 398
Fax: 0314 255 907
E-mail: office[at]firstcont.ro

 

linkedinfacebook twittergoogle


Inapoi Sus

Creează Cont GratuitLogin
Suport