blog 1                   functionalitati firstcont 1                     abonare newsletter 01


 

Cum poţi să gestionezi uşor şi rapid contracte în platforma FirstCont

 

În mediul de afaceri, zilnic se încheie milioane de tranzacţii comerciale. Reglementarea tranzacţiilor comerciale se face prin contracte, filonul tranzacţiilor comerciale. Cele mai întâlnite, tranzacţiile comerciale au la bază vânzarea-cumpărarea, fie că vorbim de vânzarea de mărfuri, prestarea de servicii sau executarea de lucrări.

Contractul de vânzare-cumpărare comercială este acel contract prin care o parte, vânzătorul, se obligă să transmită  dreptul de proprietate asupra unui bun către cealaltă parte, cumpărătorul, care se obligă să plătească o sumă de bani drept preţ. Referitor la obligaţiile părţilor, obligaţiile vânzătorului sunt: predarea lucrului vândut cumpărătorului şi garanţia pentru evicţiune şi pentru vicii şi alte obligaţii stipulate în contract, iar obligaţia cumpărătorului este plata preţului stipulat în contract la locul şi la momentul prevăzut.

Pentru înţelegerea procesului de vânzare-cumpărare în baza unui contract, vom utiliza platforma de facturare online FirstCont, fiind un instrument util în gestionarea eficientă a activităţii financiare a unei companii, respectiv ale contractelor acesteia.

 

1 creeaza contract Firstcont- gestiune online

 

Contractul comercial îmbracă o serie mare de tipuri de contracte. Două tipuri importante de contract sunt: contractul normal şi cadru.

Contractul normal poate fi utilizat pentru serviciile de închiriere, serviciile pe bază de abonament sau alte servicii care presupun facturarea periodică.

Pentru tipul de contract normal, informaţiile necesare creării unui Contract Nou în software-ul de facturare FirstCont sunt: data, durata contractului, frecvenţa de facturare, obiectul contractului, valoarea contractului, termenul de plată şi penalităţile, după cum se poate observa şi din imaginea de mai sus. Creează-ţi cont şi gestionezi eficient contractele şi obligaţiile de plată.

După introducerea datelor, vor fi generate obligaţiile de plata în funcţie de valoare şi de frecvenţa stipulată în contract. Pentru fiecare obligaţie de plată, sistemul de facturare FirstCont  permite programarea emiterii automate a facturilor recurente şi trimiterea acestora pe email, către clienţi, la intervalele prestabilite.

obligatii de plata -Firstcont program de facturare online

Ce este factură recurenta? O factură recurentă este o factură care va fi emisă unui client, periodic, la intervale de timp prestabilite. Facturile recurente sunt emise, de regulă, în baza unui contract, în care este stipulată valoarea, data de facturare, condiţiile de facturare. Factura recurentă poate fi emisă, de exemplu, pentru chirii, servicii pe baza de abonament, etc, iar valoarea acestora nu se modifică de la o factura la alta.

Cu ajutorul platformei online de facturare FirstCont, poţi gestiona obligaţiile de plată şi datele de facturare aferente din meniul Clienţi--> Obligaţii de Plată. Creeaza Contracte noi în programul online FirstCont!  

Tu, cum îţi gestionezi contractele şi facturile recurente? Împărtăşeste-ne, te rugăm, printr-un comentariu modalitatea ta de gestionare a contractelor.

 


 

Alte recomandari:

3 aspecte importante ale facturării electronice în 2013

Află despre Legea Facturarii Electronice

3 Idei remarcabile care îţi schimbă modul de a face business

 


 

Fii informat!  Împrietenește-te cu FirstMan! 

Abonează-te acum la newsletter!

Adauga Comentariu


Cod de Securitate
ReincarcareSC Premia Software Solutions
Aleea Marius Emanoil Buteică
nr.18-20, Sector 3, Bucureşti  
România, 031823

Telefon:0314 255 908
Mobil: 0767 990 907
Fax: 0314 255 907
E-mail: office[at]firstcont.ro

 

linkedinfacebook twittergoogle


Inapoi Sus

Creează Cont GratuitLogin
Suport