blog 1                   functionalitati firstcont 1                     abonare newsletter 01


  

idei-remarcabile-care-iti-schimba-modul-de-a-face-business

 

Ideile revoluționare ale Seth Godin, Peter Drucker și David Ogilvy îl ajută pe omul de afaceri actual să exceleze în mediul business. Ei ne învață, ne motivează, ne inspiră și ne fac să reflectăm datorită abordărilor lor.

Pentru un antreprenor, ideile remarcabile ale acestora pot să atragă schimbări în modul de lucru, să-l ajute să conștientizeze noile oportunități, să-și dezvolte o  nouă afacere și să-i conducă mai bine pe ceilalți.

 

1. Seth Godin – „ultimul antreprenor al erei informației”

Seth Godin, ultimul antreprenor al erei informației, devine popular odată cu publicarea cărții Permission Marketing în care este abordat subiectul: marketingul permisiunii. El devine un om de succes datorită gândurilor sale despre marketing, joburi, internet și alte subiecte remarcabile. Mai mult…

Seth Godin este cunoscut pentru stilul său de a vorbi, foarte vizual, personal și dinamic, lucru ce i-a adus mulți adepți. Este autorul unui blog foarte popular și al unor cărți despre cum se răspândesc ideile. A fost numit în revista Business Week „ultimul antreprenor al erei informației”.  

Una dintre ideologiile sale este despre modul de a a răspândi o idee. Godin afirmă că singurul mod de a răspândi o idee este ca ideea să-și câștige atributul „remarcabil”. Godin îi numește „persoane care strănută” pe cei care răspândesc aceste idei, iar ideile lor sunt „viruși-idee”. El numește un produs sau serviciu remarcabil o vacă mov.

 SETH GODIN este autorul cunoscut în toata lumea pentru bestseller-urile „Small is the New Big“, „Permission Marketing“  (Marketing bazat pe Permisiune) ; Purple Cow (Vaca Mov); Tribut (Cartea Triburi ) si „Survival Is Not Enough“. A lansat cateva companii de succes și este editor la revista Fast Company.

"Seth Godin ar putea fi considerat cel mai bun marketer intuitiv din zilele noastre.“ – Randall Rothenberg, editorialist Advertising Age

 

2. Peter Drucker – părintele managementului modern

Peter Drucker, recunoscut pe plan mondial ca fondatorul managementului modern, este autorul a 39 de cărți, dintre care cea mai importanta este The Practice of Management (Practica de Management), prima carte de management. Profesor, reporter, filosof și consultant a fost, de asemenea, cel mai recunoscut datorită rolului de mentor pentru Jack Welch, CEO de la General Electric. Mai mult…

Ideile acestui maestru în management au revoluționat percepția conducerii întreprinderii, importanța cunoștiințelor și a informației în organizație. Peter Drucker afirma faptul că 'Managementul exista pentru organizație. Este servitorul organizației. Orice management care uită acest lucru va provoca doar daune organizației.', într-un interviu acordat celor de la Wall-Street.

 Printre cele 25 de cărți remarcabile ale Peter Drucker se numără următoarele:

  

3. David Ogilvy - părintele publicităţii moderne

David Ogilvy, părintele publicității moderne, este omul de publicitate care a reușit să schimbe chipul publicității prin reclamele și teoriile sale. Chiar el însuși se consideră regele creativității "Sunt incompetent în orice alt domeniu, cu excepția publicității", a explicat el. "Nu sunt în stare să fac un bilanț contabil, să lucrez la computer, să schiez, să joc golf sau să navighez. Dar când vine vorba de publicitate, sunt regele creativității." Mai mult…

Agenţia de publicitate Ogilvy & Mather pe care a înfiinţat-o în 1949 cu numai 6000 de dolari este acum una dintre cele mai mari reţele de comunicare din lume, cu peste 450 de filiale în 120 de ţări. În portofoliul ei se află corporaţii precum American Express, BAT, BP, Cisco, Coca-Cola, Ford, Gillette, IBM, Johnson & Johnson, Kodak, Kraft, Lenovo, Motorola, Nestlé, Unilever sau Yahoo.

Iată 2 cărți remarcabile ale lui David Ogilvy pe care trebuie să le citești, unde acest magnat al publicității dezvăluie principii uimitoare ale publicității aplicabile oricând în business:

    1. 1.Despre publicitate
    2. 2.Confesiunile unui om de publicitate

 

 Ție ce autori ți-au schimbat viziunea de business?

Adauga Comentariu


Cod de Securitate
ReincarcareSC Premia Software Solutions
Aleea Marius Emanoil Buteică
nr.18-20, Sector 3, Bucureşti  
România, 031823

Telefon:0314 255 908
Mobil: 0749 203 398
Fax: 0314 255 907
E-mail: office[at]firstcont.ro

 

linkedinfacebook twittergoogle


Inapoi Sus

Creează Cont GratuitLogin
Suport