blog 1                   functionalitati firstcont 1                     abonare newsletter 01


LinkedIn mediu business

 

Reţeaua profesională de socializare LinkedIn a adus recent îmbunătăţiri  - una fiind modernizarea sistemului de căutare.Cele mai recente facilităţi permit utilizatorilor de a simplifica căutarea prin punerea la dispoziţie a unui  filtru complex, care permite obţinerea de rezultate imediate prin combinarea mai multor criterii de căutare. Înainte de această modificare, utilizatorii trebuia să facă căutări separate pentru fiecare filtru.

Acest nou instrument simplifică căutarea pentru oameni, putând ajuta, de asemenea, utilizatorii LinkedIn prin creșterea relevanței lor, apărând în diverse filtre - fie că este vorba de profiluri personale sau grupuri. Acest lucru este o veste bună pentru tinerii antreprenori care doresc să facă conexiuni importante cu mai mulţi oameni influenţi, vânzători si potențiali clienți.

Dacă nu faci parte din reţeaua LinkedIn, acum este momentul. Iată câteva sfaturi pentru a te evidenţia în această reţea socială:

1. Completează-ţi profilul!

Acest lucru nu ar trebui să fie o problemă, însă profilele incomplete sunt foarte comune.  LinkedIn nu este ca şi Facebook. Este vorba de afaceri, iar profilul este o reflectare a profesionalismului tău, precum și a experienței tale. Completează fiecare secțiune cu atenţie și asigură-te că e corect scris. La inceput poate lua mult timp, însă merită pe termen lung.

2. Publică conținut relevant!

LinkedIn este la fel ca orice altă rețea socială. Cu cât distribui informaţii mai relevante, cu atât mai multe aprecieri vei primi. Deşi furnizarea de actualizări referitoare la articole, postări de locuri de muncă și sfaturi de carieră, te pot evidenţia, nu exagera. Postează doar informații care sunt relevante şi utile pentru alţii. De asemenea, ocoleşte auto promovarea.  Doreşti să împărtășeşti lucruri importante,nu publicitate pentru propriile servicii.

 3. Alătură-te grupurilor potrivite!

Grupurile LinkedIn sunt o modalitate foarte bună de a întâlni oameni pe care nu ai cum altfel să îi întâlneşti. Nu te alătura numai grupurilor asociate cu industria și zona locală, ci şi celor formate din publicul ţintă. În timp ce comunicarea în grupuri este o modalitate foarte bună de networking, nu te alătura pentru un motiv greşit. Nu eşti în căutarea de a face vânzări într-un grup, dar e bine să te conectezi cu oamenii care ar putea cumpăra de la tine, la un moment dat. Un bonus suplimentar? Cu cât te alături unui grup relevant, cu atât vei fi mai uşor de găsit în urma rezultatelor căutării.

4. Fii o resursă informaţională!

Dacă de fiecare dată când te faci auzit este atunci când vinzi ceva sau ceri un favor, părerea celorlalţi despre tine va fi afectată.  Apropie-te de oameni  cât se poate de deschis, cu cele mai bune intenţii de a ajuta. Prezintă-te prin intermediul grupurilor și trimite mesaje personale bine gândite. Dacă vezi o intrebare la care poţi răspunde, fă acest lucru. Când oamenii te văd ca pe o resursă, beneficiile pot fi enorme.

5. Optimizează-ţi profilul de căutare!

Algoritmul de căutare LinkedIn este foarte ușor de manipulat. Rețineți că nu recomand un amalgam de cuvinte cheie pentru profilul tău. În schimb, recomand optimizarea profilului prin utilizarea unor termeni bine justificaţi, cu care doreşti să fii asociat.

Asigură-te că principala ta competenţă este afișată în titlu,  ce meserie ai şi în descrierea jobului. Poţi vedea de câte ori profilul tău a fost rezultat al căutării, aşadar, contorizează acest lucru înainte şi în urma optimizării profilului. Dacă este necesar, continuă să modifici profilul pentru a creşte numărul vizitatorilor.

Prin urmare, dacă încă nu eşti membru LinkedIn, alătură-te reţelei! 

 

Adauga Comentariu


Cod de Securitate
ReincarcareSC Premia Software Solutions
Aleea Marius Emanoil Buteică
nr.18-20, Sector 3, Bucureşti  
România, 031823

Telefon:0314 255 908
Mobil: 0749 203 398
Fax: 0314 255 907
E-mail: office[at]firstcont.ro

 

linkedinfacebook twittergoogle


Inapoi Sus

Creează Cont GratuitLogin
Suport